Jag har blivit med odling!

– en handledd odlingsgrupp för dig som vill lära dig mer om odling.

Vem kan delta?
Självklart kan vem som helst vara med i denna odlingsgrupp! Men för att få ut som mycket som möjligt så tror vi att du är en ganska ny odlare, eller att du har odlat några år men behöver tips och inspiration för att göra odlande ännu roligare och bättre. Fokus kommer ligga på odling av grönsaker, men självklart kommer det att pratas en hel del sommarblommor, träd, buskar och perenner också.

Hur ser upplägget ut?
Varje tillfälle har ett tema som anpassas utifrån vart vi är i säsongen. Vi kommer prata om vad som är på gång i våra odlingar, vilka problem vi tampas med och vad som har gått över förväntan. Tanken är att vi alla ska lära oss av varandra, men varje tillfälle är handlett och vid varje kurstillfälle kommer ni få säsongsanpassade tips kring odling, och självklart svar på era frågor om er egen odling. Efter varje tillfälle summeras alla frågeställningar och tips och mailas ut till deltagarna, för att kunna användas som en kunskapsbank genom säsongen.

Vem håller i kursen?
Kursen hålls av vår trädgårdsmästare Joppe. Hon har tidigare jobbat med grönsaksodling på flera olika gårdar och visningsträdgårdar, bland annat Mandelmanns trädgårdar på Österlen och Kosters trädgårdar på Sydkoster. Förutom att jobba hos oss på Linköpings trädgårdshandel så håller hon på att starta upp en småskalig odling av grönsaker till försäljning på sin egna gård utanför Söderköping.

Och det praktiska?
Kursen omfattar 8 tillfällen med start 3 april. Exakta datum återfinns nedan. Varje tillfälle är 1,5 h långt och vi tar in max 15 personer. Kostnaden är 650 kr för alla gånger. Avgiften betalas på plats vid första tillfället.

Självklart bjuds det på lättare fika vid varje tillfälle.

Alla datum: 3:e april, 24:e april, 15:e maj, 5:e juni, 7:e augusti, 28:e augusti, 18:e september, 9:e oktober
Tid: 18.15 – 19.45
Pris: 650 kr för alla tillfällen, avgiften betalas på plats vid första tillfället.
Plats: Linköpings trädgårdshandel

 

Odlingsgruppen är dessvärre redan fullbokat.