Nu har vi fått en en massa fina tulpanlökar till vår trädgårdsbutik. Välj mellan sorter som: Ballerina, White dream, Flamming flags, Shirley, Queen of nights och många fler. Flera av sorterna kommer du även att hitta i vårt självplock av snittblomstulpaner som drar igång under tidig vår 2020.

Plantera gärna dina tulpaner så snart som möjligt för att de ska hinna rota sig ordentligt innan tjälen kommer. Har du inte möjlighet att plantera dina tulpanlökar direkt är det bra att öppna påsen lite för att förhindra att lökarna blir för fuktiga. Försvara de gärna mörkt och svalt fram tills planteringen.

Tulpaner trivs bäst i en väldränerad jord, då för mycket väta kan göra att tulpanlökarna ruttnar under vintern.

Vid planteringen gräver du en grop som är 2 gånger så djup som tulpanlöken. Plantera sedan löken med den spetsiga sidan uppåt och strössla ner lite långtidsverkande benmjöl i planteringsgropen.

Efter blomningen ska tulpanen vissna ner i sin egen takt. Är de i vägen eller stör en prydlig rabatt kan du plantera lökarna i en lökkorg. Denna kan du sedan efter blomning flytta till en mer undanskymd plats i trädgården.

Är det fullt i rabatterna kan du plantera tulpanlökarna i krukor som du ställer kallt men frostfritt under vintern. Du kan också frostsäkra krukorna med bubbelplast, trasmattor eller liknande och ha krukorna på altanen eller ett inglasat uterum.