Vad vi erbjuder

Vill jobbar ständigt för att kunna erbjuda våra kunder utvalda snittblommor, växter, krukor och tillbehör av hög kvalitét.

I våra växthus som ligger i anslutning till vår trädgårdshandel producerar vi därför växter till försäljning under nästan hela året. Under 2020 utökar vi vår egen odling med ett större sortiment grönsaksplantor, perenner och sommarblommor.

 

Snittblommor och binderi

Färska snittblommor och personliga buketter! Våra florister hjälper dig med blommor för alla tillfällen.

För blommor till ett större tillfälle som t.ex. ett bröllop är du välkommen att boka en tid med någon av våra florister för att i lugn och ro gå igenom att val och möjligheter.

Självklart ordnar vi med utkörning av dina blommor inom Linköpingsområdet.

Kurser och event

Under året anordnar vi flera olika roliga events och kurser.  Självklart anpassade utifrån säsong och ledda av vår duktiga personal.

Lär dig binda kransar med våra florister, hur du bäst odlar din potatis med våra trädgårdsmästare och mycket annat spännande. Håll utkik på vår hemsida för kommande datum. 

Utvalda krukor och inredning

Hos oss hittar du ett stort sortiment av utvalda krukor och inredning. Vårt sortiment uppdateras utifrån säsong så du har alltid möjlighet att hitta nya favoriter hos oss.

Vi väljer leverantörer som håller hög kvalité och strävar efter att ha ett sortiment som har producerats på ett så hållbart sätt som möjligt.

Krukväxter

Vi har ett stort utbud av krukväxter, både de älskade klassiska växterna och många nya spännande blivande favoriter. 

Vi beställer hem nya krukväxter nästan varje vecka, och anpassar såklart urvalet utifrån säsong. Fråga gärna vår kunniga personal om råd om du är osäker på vilken krukväxt som passar hemma hos dig.

 

Egenodlade växter

Närproducerade tulpaner, julblommor, sommarblommor, perenner, kryddor och grönsaksplantor, direkt från våra egna växthus!

Med en egenproduktion av våra mest uppskattade växter minskar vi både på transporterna och har full koll på att de växter vi säljer håller hög kvalitét.

Fröer, jord och tillbehör

Hos oss hittar du allt du behöver för att komma igång med din odling eller ta hand om din trädgård. Under säsong erbjuder vi ett stort sortiment av fröer, sättpotatis, vår-och höstlök.

Vi har även ett utvalt sortiment av redskap, näring och andra tillbehör.

Vår plantskola 2020

Vi brinner för det egenodlade. Att ha kontroll på växternas hela tillväxt och skippa onödiga transporter och besprutning är något som ligger oss varmt om hjärtat och som vi jobbar aktivt för att kunna erbjuda. 

I vår plantskola har vi i år har vi ökat vårt sortiment av egenodlade sommarblommor och grönsaksplantor med fokus på tomater och chili. Vi odlar upp nästan 30 olika sorters tomater. 

Vi kommer även att ha ett visst sortiment av egenodlade perenner, fruktträd, rosor och prydnadsbuskar.

I år har vi avsatt en del av vår plantskola för att odla upp snittblommor, både perenner och sommarblommor. Dessa kommer vi kunna erbjuda i våra egna buketter under sensommaren och hösten.

Följ med oss på vår resa mot ett mer närodlat sortiment!

Beställningar träd, rosor, perenner och buskar

Vi har i år inte samma möjlighet som tidigare att ta emot specifika beställningar av träd, rosor, perenner och buskar efter önskemål.

Detta beror på att mycket redan är slutsålt hos våra leverantörer. Många av våra leverantörer upplever just nu ett större tryck än vanligt vilket tyvärr påverkat även oss.

Vi är extra glada att vi i år har satsat på att kunna erbjuda fruktträd och buskar som vi själva planterat då utbudet hos våra leverantörer varit begränsat.

Kontakta oss

Adress

Linnégatan 27
582 25 Linköping

Vi är en kontantfri butik

Öppettider

Mån-tis:  12.00 - 18.00
Ons-fre: 10.00 - 18.00
Lör: 11.00 - 16.00

Kontakt

013 480 49 40
info@linkopingstradgardshandel.se

Följ oss